OM MIG

Jeg er uddannet på Forfatterskole for Børnelitteratur og debuterede som forfatter i 2003 med ungdomsromanen Ud af stedet. Siden har jeg udgivet blandt andet voksenromaner, ungdomsromaner, noveller samt en del billedbøger, som er kendetegnet ved at imødekomme mindre børns meget stærke fantasi. Jeg har meget stor respekt for børn som hele mennesker, og jeg ville ønske, at vi alle kunne få lov at vokse op uden at få knækket vores åbne sind og vores tillidsfulde udgangspunkt. Det er som bekendt ikke tilfældet!

MEN så er det jo godt, at der findes børnebøger, som viser forståelse for netop børns måde at opleve verden på. Både den reelle verden og den fantasifulde. Fra min egen barndom husker jeg utroligt mange følelser, blikke eller stemninger – selv fra de allerførste år. Barndommen var for mig en farverig underverden af liv, som jeg kunne springe ind og ud af, som når en dykker skifter mellem at være under eller over havets overflade. Det er egentlig det samme, jeg gør, når jeg skriver børnebøger.

Mine manuskripter har ofte modtaget arbejdslegater fra Kunstfonden, og i 2005 modtog min billedbog “Spøgelset der så gerne ville vokse” en såkaldt ”Carlsens Fortællefantorden”, hvor børn kårer årets bedste billedbog fra det pågældende forlag.

Udover at skrive bøger arbejder jeg som webredaktør og journalist hos mediehuset Kursuslex. Jeg er uddannet cand. merc.  i adfærdsteori og markedsføring.

Se min profil hos  Rosinante og Dansk Forfatter Forening

Min baggrund:

Jeg er opvokset med to forskellige nationaliteter (tysk og dansk). Det har givet mig et åbent forhold til andre kulturer. Jeg ser efter mennesket, før jeg ser kulturen.  Denne imødekommenhed over for andre nationaliteter og baggrunde har jeg blandt andet anvendt i romanen “Os som solen skinner på” fra Høst – udkommet i oktober 2011 og støttet af Kunstfonden. Den handler om en iransk pige, der mærker, at andre mennesker helst kun ser den ene halvdel af hende. Hun prøver at forene de to halvdele til én, både i sig selv og gennem sine handlinger.